tiistai 7. heinäkuuta 2009

Hepat kesälomalle

Teksti: Julia, 14 ja Johanna, 13
Kuvat: Johanna, 13

Kun ihmisillä alkaa kesäloma, Fallkullan hevostenkin on aika päästä kesälaitumille. Joka vuosi kuten myös tänä vuonna hevoset vietiin Haltialan kotieläintilalle. Ennen kesälaitumille lähtöä hevosille laitettiin matkan ajaksi pintelit jalkaan suojaamaan niitä turhilta kolhuilta. Hevoset kuljetettiin hevoskuljetusautolla eli trailerilla.

Laku-shetlanninponi kuljetettiin pakettiauton kyydissä, koska Chyra-risteytysponi ja Puhti-suomenhevonen kuljetettiin trailerissa. Laku ei olisi halunnut mennä sisään pakettiautoon, mutta lopulta poni saatiin mukaan. Puhti ja Chyra astelivat traileriin innokkaina. Matkan aikana Laku metelöi pakettiautossa.

Haltialan tilalla hepat otettiin ulos autoista. Laitumella kirmaili jo monta poliisihevosta, jotka katselivat kiinnostuneina tulokkaita.


Laku päästettiin ensimmäisenä vapauteen ja isot poliisihevoset tulivat katsomaan pikkuruista Lakua joka säikähti vähän. Ohjaaja Henna joutui hätistelemään laitumella olevia hevosia, jotka olivat tulleet portille tervehtimään Lakua, jotta Puhti ja Chyra saataisiin sisään laitumen portista. Chyra ja Puhti päästettiin laitumelle ja molemmat lähtivät laukkamaan Laku perässään kauas laitumelle.







Poliisihevoset kesälaitumella

Video: Veera, 14

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti