perjantai 24. heinäkuuta 2009

Fallkullan hevosista

Laku-pekka

Lakun oikea nimi on Ruskelan Laku-Pekka, mutta sitä kutsutaan pelkästään lakuksi. Se on rodultaan Shetlanninponi. Laku on syntynyt. 21.5.1989. Laku on ruuna eli leikkattu ori.

i. Goofy van de Boekend. ii. Gonrad V.T Sterrebosch. ie. Zita van de Boekend. e. Irene Bomlund. ei. Skovbrynets Rene. ee. Sherry lukkebo.

Laku asustaa tallissa Chyran ja Puhdin kanssa. Laku saa aamulla heinää ja 1kupin ponirehua. Illalla Lakulle annetaan: 1 kuppi poni rehua, 1 mitta kivennäistä, leipää/porkkanaa, sekä heinää.

Lakulla harvoin ratsastetaan, eikä se edes pidä siitä. Useinmiten ne joilla on poniajokortti voivat ajaa lakulla. Laku on mukava ajettava. Laku on kiltti hoidettava, joskus Laku saattaa vähän näykkästä. Laku saa olla päivät laitumella seuralaistensa Chyran ja Puhdin kanssa. Vaikka Laku on pieni, se on suuri persoona. Lakulla on tuuhea, paksu ja pitkä harja.


Puhti

Puhdin oikea nimi on Loitsun Puhti. Rodultaan se on Suomenhevonen. Myös puhti on Ruuna. 30.4.1997, Puhti on syntynyt. i.V.T PUHTI. II. Vieteri. ie. Tähti.

Ennen Fallkullaan tuloa Puhti juoksi raveissa, kun puhti ei saanut voittoja se myytiin. Puhti asuu tallissa Chyran ja Lakun kanssa. Sen karsinassa on ikkuna.
Aamuisin Puhti syö: 2 kuppia ponirehua ja heinää. Illalla sille annetaan: 2 kuppia ponirehua, 2 mittaa kivennäistä sekä Leipää/Porkkanaa. Puhdilla on on heinäautomaatti. Illalla kuun hevoset viedään sisään niille laitetaan heinää automaattiin, se aukee kymmeneltä illalla. Ja hepat saavat ilta heinät.

Sofia, 11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti