maanantai 19. heinäkuuta 2010

Pyöräretkeä



Sirja

Laura



Miksu


Noora

"Nimenhuuto!" huutaa Hanna ja käy läpi kaikkien pyöräretkelle osallistuvien nimet. Kun kaikki ovat paikalla, tarkistetaan että kaikilla on kypärä ja juomista matkassa. Sitten vielä yhteiskuvaan, ja ollaan valmiita lähtöön.
Perjantaisin ohjaajat järjestävät nuorille jotakin mukavaa ohjelmaa. Suunnistetaan rasteilla, syödään kädentaitoryhmän tekemää pannukakkua ja katsellaan kesätoimittajien ottamia valokuvia. Viime perjantaina vaihtoehtona karsinoiden siivoukselle oli lähteä katsomaan, kun Fallkullan hevoset Chyra ja Puhti kirmaavat kesälaitumelle Haltialan tilalle.
Retkeläiset kaartavat jonossa Haltialan pelloille. Hiekkatiellä lentää paljon keltaisia ja sinisiä perhosia. Perillä lukitaan pyörät ja kaivetaan esiin kamerat, jotka ovat valmiina hevosten tuloon.

"Nyt ne tulee", hihkaisee joku nuorista, kun hevostraileri saapuu pihaan. Kun hevoset on saatu ulos autosta, on aika viedä ne laitumelle.

Aitauksessa olevat poliisihevoset odottelevat jo uteliaina uusia kavereita. Ensin on Puhdin vuoro. Se polkee jalkaansa innokkaasti, ja haistelee aitauksen muita hevosia. Se hypähtää ja lähtee muiden hevosten mukaan.

Sitten vuorossa on Chyra. Heti kun Henna päästää irti Chyran riimunarusta, se lähtee huimaan laukkaan laitumen toiselle puolelle. Poliisihevoset iloitsevat ystävistään ja koko joukko kirmaa riemuiten laidunta ympäri. Hetken päästä Chyra ja Puhti siirtyvät kauemmas laitumelle ruokailemaan.



Eväiden syönnin jälkeen on aika hypätä takaisin pyörän selkään. Takaisintulomatkalla poimitaan vähän herneitä, ja pulahdetaan Vantaanjokeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti